Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Συνέντευξη Yφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Στρατή στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ.

Στο στούντιο της εκπομπής «Απευθείας» στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη, τόσο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα όσο και για θέματα της αρμοδιότητάς του στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους της εκπομπής Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο  κ. Στρατής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι αυτονόητο ότι αυτή η κυβέρνηση  μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον πέτυχε να κλείσει ο κύκλος της οκταετίας που αποτέλεσε σκληρή δοκιμασία για την οικονομία και κυρίως για την κοινωνία. Η χώρα εξέρχεται από την κρίση με βιώσιμο τρόπο. Ευθύνη της κυβέρνησης είναι το γύρισμα σελίδας της χώρας να γίνει αισθητό στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στους κυβερνητικούς άξονες για την επόμενη μέρα, α) προστασία του κόσμου της εργασίας, β) ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, γ) στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, δ) προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθεί η απασχόληση και να ανασχεθεί το brain drain, ε)εφαρμογή  στοχευμένων  πολιτικών όπως η νησιωτικότητα και στ) αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Ως προς το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας μας για δεκαετίες  χωρίς να παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή που χαράχτηκε χρόνια πριν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας είναι το ότι υποχρεώνεται η ΠΓΔΜ να αλλάξει το σύνταγμά της και να απαλειφθεί και η παραμικρή υπόνοια αλυτρωτισμού. Ο κ. Στρατής τόνισε ότι  χρειάζεται χρόνος για να καταλάβουν οι πολίτες τις προοπτικές που ανοίγονται , προσθέτοντας ότι  η ρητορική της αντιπολίτευσης ταυτίζεται με τις ακραίες φωνές του VMR στην άλλη πλευρά.

 

Ως προς τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι  στόχος  είναι κάθε τουρίστας που έρχεται στη χώρα να επισκέπτεται έναν τουλάχιστον αρχαιολογικό χώρο .Στο πλαίσιο αυτό, την τελευταία τριετία σχεδιάστηκε και υλοποιείται   η εφαρμογή  του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ο απαραίτητος  εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης) και την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πιλοτική λειτουργία του. Σήμερα το σύστημα λειτουργεί στα φυσικά σημεία πώλησης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να  τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, από το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υφυπουργού ΕΔΩ

Σχετικά Αρχεία:

Κατηγορία:

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία Έκδοσης:

09/07/2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις
    ​​​​