Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ομιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στα εγκαίνια της έκθεσης «Από την Aπαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» στο Μουσείο Ακρόπολης

​Tηνέκθεση «Από την Απαγορευμένη Πόλη:Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong»στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησε,παρουσία του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΠροκόπη Παυλόπουλου, ο ΥφυπουργόςΠολιτισμού Κώστας Στρατής.

Στηνομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε ότιΕλλάδα και Κίνα, δύο χώρες πολύ διαφορετικέςμεταξύ τους, μοιράζονται ωστόσο το βάθοςτης ιστορίας, μια βαριά και πλούσιαπολιτιστική κληρονομιά. Ο σεβασμός καιη προστασία αυτής της κληρονομιάς, ηανάδειξή της, η αξιοποίησή της, αλλά καιη σύνδεσή της με τη σύγχρονη ζωή και τιςανάγκες της, αποτελούν κοινό στόχο τωνδύο χωρών, υπογράμμισε ο ΥφυπουργόςΠολιτισμού.

Ο κ.Στρατής έκανε λόγο για τον πολυεπίπεδοδιάλογο που έχουν αναπτύξει τα τελευταίαχρόνια οι δύο χώρες, διευρύνοντας διαρκώςτο πεδίο των μεταξύ τους ανταλλαγών.Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγώνεντάσσεται και η σπουδαία ελληνικήέκθεση αφιερωμένη στο «Μηχανισμό τωνΑντικυθήρων» που αυτές τις μέρεςταξιδεύει στο Πεκίνο και θα φιλοξενηθείστο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης.

ΟΥφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότιταυτοχρόνως, στο Μουσείο της Ακρόπολης,σε ένα από τα λαμπρότερα μουσεία τηςχώρας μας, το οποίο συνομιλεί με το πλέονεμβληματικό επίτευγμα του αρχαίουελληνικού πολιτισμού, μας προσφέρεταιη δυνατότητα να απολαύσουμε μια πλούσιασυλλογή εκθεμάτων του κινεζικούπολιτισμού, τα οποία ταξιδεύουν γιαπρώτη φορά παγκοσμίως εκτός τηςΑπαγορευμένης Πόλης.

Κλείνοντας,ο κ. Στρατής ανέφερε ότι η έκθεσηανασυνθέτει μια κομβική περίοδο τηςκινεζικής ιστορίας συνδεδεμένη με έναναπό τους σημαντικότερους κινέζουςαυτοκράτορες oοποίος ταύτισε την άσκηση της εξουσίαςτου με την πνευματικότητα και τη διαρκήαναζήτηση του αγαθού, θέτοντας έτσι ταθεμέλια για μια ηθική και επωφελή γιατο λαό διακυβέρνηση.


Επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία του ΥφυπουργούΠολιτισμού Κώστα Στρατή.

Εκδηλώσεις
    ​​​​